Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa : Kuih Muih Tradisional Legend Yang Sentiasa Menjadi Kegemaran Rakyat Malaysia
Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Daun pisang (dilayur atas api). Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan . Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih.
Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan?
Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan . Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . 1 cwn gula melaka atau gula merah; Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Bahan lapisan bawah hijau : Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum.
Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan . Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Bahan lapisan bawah hijau : Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel.
Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum.
1 cwn gula melaka atau gula merah; 1 1/2 cawan santan cair; Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum. Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan . Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Daun pisang (dilayur atas api). Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan .
1 1/2 cawan santan cair; 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Daun pisang (dilayur atas api). Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Bahan lapisan bawah hijau : Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan . Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul .
Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum.
Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Daun pisang (dilayur atas api). Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. 1 1/2 cawan santan cair; Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Bahan lapisan bawah hijau : 1 cwn gula melaka atau gula merah; Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan . Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa : Kuih Muih Tradisional Legend Yang Sentiasa Menjadi Kegemaran Rakyat Malaysia. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Daun pisang (dilayur atas api). Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . 1 1/2 cawan santan cair;
1 1/2 cawan santan cair; kuih hijau kelapa. Bahan lapisan bawah hijau :
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum.
1 1/2 cawan santan cair; Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . 1 cwn gula melaka atau gula merah; Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,.
Bahan lapisan bawah hijau : Daun pisang (dilayur atas api). 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit.
Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. 1 1/2 cawan santan cair;
Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,.
Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih.
Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih.
Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi.
Post a Comment for "Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa : Kuih Muih Tradisional Legend Yang Sentiasa Menjadi Kegemaran Rakyat Malaysia"